Riecine
Historien om Riecine starter i 1971, da englænderen John Dunkley sammen med sin kone Palmina Abbagnano køber 1,5 ha land i Chianti og i 1975 frigiver første årgang Chianti Classico.
I 1991 hyrer parret en lærling, Sean O'Callaghan, der får stor betydning for hvad Riecine er i dag. I 1998 overtager Baumann familien Riecine, og med hjælp fra Sean moderniserer gården, så de kan lave endnu bedre vin.
I dag drives Riecine af Lana Frank og Alessandro Campatelli, som har opkøbt mere land, der skal højne niveauet yderligere.
Riecine blev økologisk certificerede i 2006, og markarbejdet er gjort med respekt for naturen. I kælderen arbejdes der med spontan naturlig gæring, altså ud fra principper, der bygger på lav intervention. Som udgangspunkt afstilkes der, men ved særlige tilfælde, kan det give mening at bruge hele klaser. For at opnå en en friskere frugt, knuses druerne, hvilket udløser en delvis carbonisk maceration. Gæringen varer mellem 14-15 dage.
Lagringen er forskellig fra hver vin, men der bliver i grove træk brugt store gamle fade, hvor nogen også får tid på cement og enkelte en mindre del ny fad.
Sorry, there are no products in this collection.