Domaine Gauby
Gérard Gauby arbejder med gamle vinstokke, som dyrkes biodynamisk mellem rækker af de intet mindre end 25000 træer og buske, han selv har plantet - dette for at optimere biodiversiteten i markerne og dermed skabe sundere, mere modstandsdygtige vinstokke. Og så forsøger han ikke at forcere noget: Han dyrker de druer, der passer til området - nærmere bestemt den kalkrige jord i den glohede sommervarme i Rousillons "Côtes Catalanes" - blot 30 km fra den spanske grænse og endnu tættere på Middelhavet.
Navnet Côtes Catalanes siger alt om det kulturelle fællesskab med Catalonien, og den procentvise fordeling af druerne minder da også mere om, hvad vi kender fra den catalanske højbord Priorat end fra Rhône. Vi taler Carignan, Grenache Syrah, Mourvèdre og i øvrigt de grønne Macabeo, Grenache Gris, Grenache Blanc og Carignan Blanc - druer, der trives i varme og fremstår forbløffende friske og luftige i Gaubys hånd til trods for vinenes altid store intensitet og karismatiske fremtoninger.